Bemutatkozás

Kovács Anikó

Craniosacralis terápia, akupresszúra, reflexológía Pécsett születtem 1972-ben.
Fiatal felnőtt korom óta az egészség megőrzése, a betegségek gyógyítása köré épült életem. Ezirányú orientáltságom távolra, sokéves tanulásra és gyakorlatra késztettek.
A strasbourgi ULP orvosi karán töltött 2 év alatt megismerkedtem a Világ Orvosai (Médecins du Monde) humanitárius szervezettel, ahol önkéntes fogorvos asszisztensként léptem be igazán a gyógyulni és gyógyítani vágyók világába.
Ugyanott végzett egészségügyi főiskolát követően diplomás nővérként szereztem rengeteg emberi és gyakorlati tapasztalatot, változatos területeken: sebészeten, belgyógyászaton, intenzíven, műtőben, ambulancián. A baleseti kézsebészeten bűvölt el a kéz élettani komplexitása. Tudtam eddig is a kezeimmel dolgoztam, de más terápiás lehetőségre vártam.
Az élet fintora, hogy betegként kimerevített szalagszakadást ért térdem rehabilitációja során fedezhettem fel többféle lágy manuálterápia hatékonyságát. Kibillent statikámat, valamint fizikailag és pszichésen kimerült szervezetemet oszteopata barátnőm craniosacralis terápiával és egyéb mikromanipulációs gyógymódokkal hozott rendbe.
Fordulópontnak vettem újraépülésem. Így ugyanebben az évben családommal hazaköltöztem és Pécsett végeztem el a természetgyógyászat akupresszúrás szakát.
Munkám során egy migrénes páciensem kérte véleményem a craniosacralis terápiáról, melyet akkora már szem elől vesztettem. Szerencsémre itthon is létrejött a nemzetközi Upledger Institut craniosacralis képzőintézete, ahol 2012-ben kezdtem a különböző szintek elvégzését (CS1, CS12, SER1, HFC). Mindenhez hatékony kiegészítésként tanultam és alkalmazom a Baral féle viscerális manipulációt (VM1, VM2), azaz zsigeri szervek kezelését.
Eddigi csodálatos megtapasztalásom a gyerekek igen gyors javulása, ráhangolódása az önkorrekcióra. Ezért különösen örülök, hogy ez év áprilisában elvégezhettem a kisgyermek craniosacralis terápiás tanfolyamot (CSP1), így már a születéskori különböző traumák korrekciójához is hozzásegíthetem a kiskorú gyermekeket.
Persze a felnőtt kezelések minden egyes alkalma is nagy élmény számomra. Ilyenkor osztatlan figyelmem ráhangolódik arra, amit a páciens szervezete megmutat aznap. Mert ez határozza meg a kezelés menetét.
Fantasztikusnak tartom az emberi szervezet működését, újraharmonizálódási képességét és a kezek adta korrekciós lehetőségek is!
Remélem Ön is részese lehet ennek az élménynek, kezelésnek!